NETTARKIV

Brusende åpning

31. mai 2000 - 16:15

Hannover: - Vi står overfor det største enkeltfremstøt fra Norge mot verden og Tyskland, sier Grete Knudsen. Norge tjuvstartet Expo 2000 med å sette i gang fossen dagen før utstillingen offisielt åpner. I likhet med vertslandet Tyskland. Norge var faktisk først ute.

Vandringen under fossens bulder til rommet med Marianne Heskes kunst på veggene var dramatisk: Det var helt stille inne i rommet. Ideen bak den norske paviljongen fungerte helt etter planen. Selv skravlete politikere, diplomater og nærinslivsfolk ble tause da de kom inn.

Styreleder for Expo 2000, Daimler Chryslers Helmut Werner, var glad for å komme i gang med Expo 2000. Kritikken har vært hard mot å bruke penger på et slikt arrangement. men han regner med at folk vil bli mer positive når de ser hva som har vokst opp på messeområdet.

- Utforderingen nå er å få nok besøkende. Alle tidligere verdensutstillinger har begynt langsomt og vokst etterhvert, sier han. Målet er 20 millioner besøkende som tilbringer to dager hver i løpet av de 153 dagene utstillingen er åpen.

Også i Norge har det vært kritiske røster mot å bruke 100 millioner kroner på deltagelser i verdensutstillingen. Har dette noe for seg?

Grete Knudsen er ikke i tvil: - Når det gjelder Tyskland er svaret ja.Så viktige er de for bedrifter og for norske myndigheters kontakt mot tyske myndigheter og EU, sier hun Den norske regjeringen ser Tyskland som et viktig brohode til EU. Det var ikke uten grunn at Jens Stoltenberg reiste først til Tyskland etter at han ble statsminister.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.