PRODUKSJON

Brukte maskiner på nett

21. nov. 2000 - 03:00

–Etter to måneders drift har 200 bedrifter registrert seg for kjøp og salg av utstyr. Over 300 maskiner ligger inne, og mellom 30 og 35 forespørsler er sendt inn, sier daglig leder i MacinePages AS, Helge Flaa, til tekblad.no.

Flere bransjer

Tilsvarende portaler for bygg/anlegg og næringsmiddel er under oppbygging, og åpner i januar. Senere skal markedsplasser for trykkeri, prosessindustri, offshore og landbruk også etableres.

I tillegg til bruktsalg kan portalene brukes til å legge ut forespørsler på nye maskiner. Slike Internett-baserte salgsmesser hvor uavhengige aktører legger til rette for markedsføring kalles vertikale portaler; –vortaler.

Helge Flaa frykter ikke den epidemiliknende Internett-døden som sprer seg for tiden:

–Bruk av Internett øker i næringslivet. E-handelselskap som nå får problemer er overpriset, og bygd på et spinkelt grunnlag. Den nye generasjonen er basert på en sunnere økonomi.

Stort marked

Brukte maskiner for tre milliarder kroner blir hvert år omsatt i Norge.

–I Skandinavia er tallet mellom 10 og 20 milliarder kroner. MacinePages ønsker å bidra til å øke omsetningsfarten på maskiner som står uvirksomme, eller går på lav kapasitet i produksjonsbedrifter, sier Flaa.

Selskapet skal leve av provisjoner på omsetningen.

Flaa regner med at tidshorisonten fra oppstart til det blir et skikkelig volum på salget er om lag et halvt år. Den største utfordringen er å lære folk i industrien til å bruke Internett aktivt som markedsplass. For tiden pågår en intens markedsføring av portalene. MachinePages skal sende ut informasjon til 10.000 mekaniske industribedrifter i Norge, Sverige og Danmark.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

–Vi vil begynne å tjene penger i løpet av 2001, sier Flaa.

Få konkurrenter

Målet er at 20-40 prosent av bruktomsetningen i Skandinavia skal gå gjennom selskapet i løpet av ett til to år. Senere skal Nord-Europa også inkluderes. Kundene er brukthandlere og store industribedrifter.

–Den eneste reelle konkurrenten i Skandinavia er en tysk markedsplass som er i ferd med å bli etablert i Sverige, hevder Flaa.

I USA og Tyskland har tilsvarende markedsplasser hatt suksess de siste par årene.

Tekblad.no har innledet samarbeid med portalen. Lenke til Machinepages finnes på sidene til tekblad.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.