SAMFERDSEL

Brukollapsen på Tretten: Politiet skal avhøre fagpersoner – E6 fortsatt stengt

Opprydningsarbeidet starter i dag.

Etterforskningen er i gang, og politiet vil prioritere avhør av fagpersoner for å finne årsaken til brukollapsen på Tretten.
Etterforskningen er i gang, og politiet vil prioritere avhør av fagpersoner for å finne årsaken til brukollapsen på Tretten. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
16. aug. 2022 - 08:53

Redningsaksjonen ved Tretten bru er avsluttet. Nå skal politiet prioritere avhør av fagpersoner for å finne årsaken til brukollapsen mandag morgen. Samtidig forblir E6 stengt.

– Redningsaksjonen ved Tretten bru er avsluttet fra politiet og de øvrige nødetater. Politiet har iverksatt etterforskning med blant annet å sikre bilder, avhør av fører av privatbilen, fører av lastebil og av de første personene på stedet, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag morgen.

Politiet skriver at de tirsdag og fremover vil prioritere avhør av fagpersoner for å finne årsaken til brukollapsen.

Det var klokken 7.34 mandag morgen at politiet fikk melding om at Tretten bru i Øyer kommune hadde kollapset. En lastebil og en personbil var på brua under kollapsen, men de to sjåførene kom fra hendelsen uten større fysiske skader.

– Statens vegvesen har holdt vakt på begge sider av Lågen i natt, og selve opprydningsarbeidet med å berge bil, lastebil og bru starter tirsdag ved 12-13-tiden, skriver politiet.

E6, som brua falt ned på, vil fortsatt være stengt. Når E6 skal åpnes, vil vurderes løpende tirsdag. Samtidig skriver politiet at veien forbi ulykkesstedet kan bli midlertidig stengt i kortere perioder når opprydningsarbeidet starter.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.