DATATELE

Brukervennlig bank på mobil

SKRYT: Mobilbanken fra Systek.
SKRYT: Mobilbanken fra Systek.Bilde: SYSTEK
Tore Stensvold
13. sep. 2006 - 07:00

Brukervennlighet og sikkerhet er satt høyt hos Systek, som skal banke løs på stortromma på JavaZone .

Rundt 1400 Java-utviklere samles i Oslo i dag og i morgen.

Unik

Systek skal demonstrere tre helt nyutviklede norske løsninger som hevdes å være unike i verden med hensyn til brukervennlighet og sikkerhet på mobilen.

- Disse løsningene danner rammeverk for å lage nye mobile tjenester med tilnærmet samme brukeropplevelse som på en pc, og med tildels bedre sikkerhet, sier markedsansvarlig Bjørn Sloth i Systek.

Mobilbank

En av disse er en unik mobilbank-løsning, som han beskriver som verdens mest brukervennlige mobilbank.– Javasamfunnet har i den senere tid lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle sikkerhetsstandarder for mobilen, og vi unngår dermed de proprietære løsningene som bare virker på enkelte telefoner og hos enkelte teleoperatører, sier Sloth.

Sammen med Knut Eilif Husa fra TellU skal han demonstrere hvordan man bruker Java Mobile Edition (JME) til å lage mobile tjenester med høy grad av sikkerhet, og som også er enkle å bruke.Nye tjenester

Når mobilen blir en bedre og sikrere kommunikasjonskanal åpner det også for muligheten til å utvikle nye mobilbaserte tjenester. Økende båndbredde og bedre skjermer gjør at mobilen mer og mer ligner på en mini-notebook.

Firmaer våger nå også å legge bedriftsintern informasjon ut på medarbeidernes mobiler, og enkelte legger hele sitt tjenestespekter ut på mobilen, slik som Finn nå har gjort med sin ”Finn på mobil”, ifølge Systek.

Søker javautviklere

Systek har tidligere vært med på å utvikle mobile betalingssystemer for Telenor og Ericsson, og systemer for digitale signaturer – det såkalte BankID – for Bankenes betalingssentral.

På grunn av økende aktivitet i dette markedet satser Systek nå tungt på å rekruttere flere senior javautviklere.

TellU er et spinoff selskap fra Ericssons forskningsvirksomhet i Norge som fokuserer på å lage tjenester innen mobilkanalen.JavaZone

JavaZone er den største konferansen for java-utviklere i Norden, og arrangeres for femte år på rad. Konferansen vil bli avholdt 13-14. september på Radisson SAS i Oslo.

Der ventes det innrykk av om lag 1400 deltakere.

Les mer om: