IKT

Bruker PC på anlegget

Espen Leirset
14. okt. 2005 - 08:00

Den nye måten å arbeide på sparer ti prosent i arbeidsflyten, ifølge Hafslund.

Montørenes håndholdte PCer gir enkel og rask tilgang til kart- og ledningsinformasjon. Papirkart og tidkrevende kopiering av kartfolier er dermed en saga blott.

- Tilbakemeldingene er svært positive. De håndholdte PCene er et stort fremskritt, sier administrerende direktør Lars Bangen i Hafslund Entreprenør. Programvaren i PC-ene er levert av Geodata.Som på kontoret

Nå kan de utearbeidende hente opp arbeidsordre, kartverk og koplingsskjema som om de er på kontoret. De kan dessuten skrive timelister direkte fra felten.

- Vi estimerer en intern effektivisering på ti prosent på drift og beredskap og volumoppdrag. Det er snakk om store gevinster. Ikke minst er montørene glade for å få arbeide med bedre utstyr, ifølge Bangen.Tid er kritisk

Ved feilsituasjoner i strømnettet er tiden en kritisk faktor. For Hafslund Entreprenør er det derfor en utfordring for montørene å finne raskt nok frem og unngå å bruke tid på feilsøking, ifølge en pressemelding.

- Behovet for oppdatert informasjon ute i feltet og det unødige tidsforbruket som gikk med til å finne frem gjorde at vi var på utkikk etter nye elektroniske hjelpemidler, sier Bangen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.