KRAFT

Bruker millioner på boogie

De færreste nordmenn vet hva Statnett egentlig driver med. Det vil selskapet nå gjøre noe med.
De færreste nordmenn vet hva Statnett egentlig driver med. Det vil selskapet nå gjøre noe med. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
30. sep. 2009 - 08:03

Statnett

  • Statnett har det nasjonale ansvaret for å frakte strømmen og sørge for at strømproduksjon og strømforbruk er i balanse.
  • Statnett eier og driver hovedparten av sentralnettet, som kan beskrives som riksveiene i norsk strømforsyning. Gjennom dette landsdekkende ledningsnettet overføres strøm fra landsdel til landsdel og over landegrensene til våre naboland.
  • Eies av Olje- og energidepartementet


Svært få nordmenn vet egentlig hva Statnett holder på med.

Lite kjent

I en undersøkelse selskapet har gjennomført kommer det frem at kun 12 prosent vet hvem som driver hovednettet for strøm i Norge, og det er færrest unge som svarer korrekt.

Det vil Statnett nå gjøre noe med, og lanserer en stor reklamekampanje som skal gå på TV og kinoer landet rundt.

– Vi binder Norge sammen ved hjelp av kraftledninger, og det er hovedbudskapet i filmen. Folk flest ser jo ikke logoen vår på fakturaene de får, men uten oss hadde det ikke vært strøm i stikkontakten, sier kommunikasjonssjef Rune Gutteberg Hansen til Dagens Næringsliv.

Boogie

Reklamefilmen, som er rundt minuttet lang, baserer seg på låten "Break Dance Electric Boogie" av West Street Mob, og er utviklet av reklamebyrået DDB.

Filmen skal vises på TV2, TVNorge, TV3, Discovery og MTV, og kampanjen har en totalkostnad på rundt 10 millioner kroner.

– Vi skal ansette omtrent 350 nye medarbeidere de neste seks årene, og hovedmålgruppen for kampanjen er nordmenn i alderen 18-35 år, sier Gutteberg Hansen.

I dag har Statnett rundt 750 ansatte med en snittalder på 47 år.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.