MOBIL

Bruker bordet som iPhone-tastaur

Dette tastaturet bruker kun telefonens innebygde bevegelsessensor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. nov. 2012 - 09:57

Hvor smart hadde det ikke vært å kunne bruke en hvilken som helst overflate som tastatur til smarttelefonen din? Dette har studenten Florian Kraeutli ved Goldsmith-universitetet i London pønsket ut en smart løsning på.

Ved å bruke aksellerometeres i iPhone kan han legge telefonen rett på bordet og trykke på virtuelle taster på et ark for å skrive på telefonen. Tanken er at hvert dunk i bordplaten oppfattes av telefonen, og ved å måle styrken i dunket beregner programvaren hvilken tast du trykker på.

LES OGSÅ: Hvorfor dette tastaturet aldri blir en suksess

80 prosent korrekt

Systemet er imidlertid bare i stand til å tippe riktig bokstav i omtrent 80 prosent av tilfellene, så det er i tillegg brukt en stavekontroll for å sikre at riktig ord dukker opp på skjermen.

Til avisen The Telegraph sier studenten at problemet er at aksellerometeret produserer ikke er følsomt nok. Dersom telefonen hadde hatt en mer følsom sensor kunne systemet fungert skikkelig. Inntil videre er dette altså bare et konsept.

Se video av konseptet under

Vibrative Virtual Keyboard from Florian Kräutli on Vimeo.

Kilde: Telegraph.co.uk

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.