MOBIL

Bruk Bluetooh-håndfri som kamerautløser

Har du en HTC One og et Bluetooth-håndfrisett? Da har du en fjernutløser til telefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. mai 2012 - 09:59

Om du har en HTC One X eller One S (eller kanskje også One V) viser det seg at du kan bruke Bluetooth-håndfrisett som fjernutløser til kameraet.

Dette gjør det altså mulig å sette fra seg telefonen et sted, og ta bilder bare ved å trykke på håndfrien. Hvorvidt dette er tilsiktet eller tilfeldig funksjonalitet vites ikke, for vi har ikke hørt om muligheten før. Det taiwanske nettstedet eprice.com.tw har postet en video av en One X som tar bilder når man dobbeltklikker på en tast på et tilkoblet hodesett. 

Så vi måtte selvsagt prøve dette selv, og siden vi ikke har noen One X, men derimot en One S, testet vi med denne. Vi brukte et Jabra Stone-hodesett.Vi knipser bilder med et Jabra-hodesett.

Klikk og skyt

Det viser seg altså at du kan dobbeltklikke på svartasten på hodesettet for å ta bilder. For å få til dette må først og fremst hodesettet kobles til, og deretter kameraet startet. Så er det bare å knipse i vei.

Bruksområdene er muligens større enn du først tror. Du kan for eksempel bruke dette til å ta gruppebilder av deg selv sammen med andre mennesker. Eller du kan sette opp telefonen slik at den kan ta bilder i situasjoner hvor det ikke er så lett å ta naturlige bilder, som å ta bilder av katten din.

Kanskje ikke en revolusjonerende funksjon, men likefullt stilig syns vi. Se videoen som demonsterer funksjonen under.

Kilde: TalkAndroid.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.