NYHETER

Bru har gitt etter på E18 ved Holmestrand

E18 ved Bentsrud i Holmestrand er stengt i begge retninger etter at Skjeggestadbrua på E18 falt delvis sammen mandag ettermiddag. Ingen personer er skadd, men mange bilister er evakuert fra bilene sine.

2. feb. 2015 - 15:23

Holmestrand (NTB): Brua går over Mofjellbekken like ved Skjeggestaddalen like før avkjøringen til Holmestrand. E18 er inntil videre stengt i begge retninger.

– Det ser ut til at det har gått et ras eller noe under bruene, slik at fundamenteringen har sviktet. Det er en alvorlig dump på den ene brua, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

 

Evakuert

Først opplyste politiet at det var en brist i brua, og at trafikken var stengt. Senere viste det seg at brua har falt delvis sammen.

Tre tunge kjøretøyer, en minibuss og en del personbiler står igjen på stedet. Rundt 45 personer venter på å bli evakuert av minibusser, opplyser politiet.

– Alle personer er evakuert fra kjøretøyene som står igjen nær området der brua har kollapset. Vi opplever at det fortsatt er bevegelse i bruelementene, og gjør kontinuerlig vurderinger om det er mulig å få fjernet kjøretøyene til trygt område, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes fra skadestedet.

 

Ny bru

Brua ligger noen hundre meter nord for Bentsrudkrysset i sørgående retning.

Nødetatene er på stedet, men ingen personer skal være skadd, opplyser Vestfold politidistrikt. Vegvesenet er også på vei til stedet med fagfolk som skal vurdere situasjonen.

– Byggeleder og andre fagfolk er sendt til stedet, forteller avdelingsdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen i Vestfold til NTB.

Politiet fikk melding om bruproblemene like før klokken 15 mandag.

 

Bygget av Statens vegvesen i egenregi

E18-strekningen i Vestfold, som også omfatter den tidligere ulykkesrammede Hankleivtunnelen, ble åpnet av daværende statsminister Kjell Mangne Bondevik  30. oktober 2001.

Skjeggestad bru ble bygget Veidekke, og er to paralelle kassebruer i betong på 229 meter, med seks spenn på inntil 39 meter. Bruene med to kjørefelt hver ble bygget i 1998, men åpnet først for trafikk i 2001.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.