- Brøt loven i Enova

I november i fjor innkalte Eli Arnstad til en pressekonferanse der hun opplyste at hun gikk av som direktør i Enova.
I november i fjor innkalte Eli Arnstad til en pressekonferanse der hun opplyste at hun gikk av som direktør i Enova. (Bilde: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix)
  • Kraft

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Mobbing og trakassering

Eli Arnstad gikk av som direktør i Enova 26. november i fjor etter påstander om at hun hadde mobbet og trakassert medarbeidere.

Les også: Arnstad går fra Enova

I etterkant har en gruppe ansatte hyret inn arbeidsrettsadvokater fra advokatfirmaet Haavind Vislie til å gjennomføre grundige undersøkelser av arbeidsmiljøet i Enova.

Konklusjonen deres er at arbeidsmiljøproblemene har vært svært omfattende og pågått i flere år.

Alvorlige lovbrudd

Advokatene skal blant annet ha kommet fram til at det i flere enkeltsaker er sannsynliggjort alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven.

I sum har arbeidsmiljøet i Enova ikke vært forsvarlig i lovens forstand.

Verneombud Ann-Kristin Kvellheim sier til DN at advokatgjennomgangen kommer som følge av at de ansatte ble bedt om å dokumentere de forholdene de varslet om.

Kvellheim sier hun er glad for at det viser seg at det var riktig av dem å varsle styret i høst.

– Såre følelser

Tidligere Enova-direktør Eli Arnstad sier det er vanskelig å forholde seg til påstandene om arbeidsmiljøproblemer. Hun er usikker på hva det dreier seg om, og kjenner ikke innholdet i det nye rapporten.

– Jeg er sikker på at jeg har gjort både ting riktig og feil i Enova. I oppbyggingen var vi veldig resultatorienterte. Da kan enkeltpersoner ha følt at det ble tatt beslutninger som noen kan ha såre følelser for, sier Arnstad til Dagens Næringsliv.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå