KRAFT

- Brøt loven i Enova

I november i fjor innkalte Eli Arnstad til en pressekonferanse der hun opplyste at hun gikk av som direktør i Enova.
I november i fjor innkalte Eli Arnstad til en pressekonferanse der hun opplyste at hun gikk av som direktør i Enova. Bilde: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix
Per Erlien Dalløkken
2. apr. 2008 - 07:54

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Mobbing og trakassering

Eli Arnstad gikk av som direktør i Enova 26. november i fjor etter påstander om at hun hadde mobbet og trakassert medarbeidere.

Les også: Arnstad går fra Enova

I etterkant har en gruppe ansatte hyret inn arbeidsrettsadvokater fra advokatfirmaet Haavind Vislie til å gjennomføre grundige undersøkelser av arbeidsmiljøet i Enova.

Konklusjonen deres er at arbeidsmiljøproblemene har vært svært omfattende og pågått i flere år.

Alvorlige lovbrudd

Advokatene skal blant annet ha kommet fram til at det i flere enkeltsaker er sannsynliggjort alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven.

I sum har arbeidsmiljøet i Enova ikke vært forsvarlig i lovens forstand.

Verneombud Ann-Kristin Kvellheim sier til DN at advokatgjennomgangen kommer som følge av at de ansatte ble bedt om å dokumentere de forholdene de varslet om.

Kvellheim sier hun er glad for at det viser seg at det var riktig av dem å varsle styret i høst.

– Såre følelser

Tidligere Enova-direktør Eli Arnstad sier det er vanskelig å forholde seg til påstandene om arbeidsmiljøproblemer. Hun er usikker på hva det dreier seg om, og kjenner ikke innholdet i det nye rapporten.

– Jeg er sikker på at jeg har gjort både ting riktig og feil i Enova. I oppbyggingen var vi veldig resultatorienterte. Da kan enkeltpersoner ha følt at det ble tatt beslutninger som noen kan ha såre følelser for, sier Arnstad til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.