KLIMA

– Brosjyre om stråling sprer vranglære

Barnehagene i Vestre Aker bydel i Oslo skal få utdelt brosjyrer om elektromagnetisk stråling, laget av organisasjonen Folkets strålevern. Statens strålevern er skeptiske.
Barnehagene i Vestre Aker bydel i Oslo skal få utdelt brosjyrer om elektromagnetisk stråling, laget av organisasjonen Folkets strålevern. Statens strålevern er skeptiske. Bilde: /colourbox.com
30. des. 2010 - 13:50

Bydelspolitikerne er bekymret for at barn skal utsettes for stråling som blant annet kommer fra elektriske apparater.

– Faktafeil

Tidligere har de samme politikerne vedtatt at de ønsker å stoppe trådløse nettverk og mobilbruk i alle skoler og barnehager i byen. Brosjyren som de nå skal sende ut, er stikk i strid med anbefalingene fra Statens strålevern, skriver Aften.

– Hvis dette skal sendes ut fra offisielt hold, er politikerne med på å spre faktafeil og veldig mye bekymring, sier forsker Lars Klæboe i Statens strålevern.

Interphone: Økt kreftrisiko for tunge mobilbrukere

Føre var

Brosjyren er laget av interesseorganisasjonen Folkets strålevern. Organisasjonen kjemper imot det den mener er utstrakt bruk av teknologi som avgir farlig stråling. Brosjyren hevder blant annet at trådløse spillkontroller og konsoller avgir farlig stråling.

– Hvis politikerne ønsker å sende dette til barnehagene, så får de ansvaret for å dele ut informasjon som ikke er kvalitetssikret på noen som helst måte, sier Klæboe.

Høyre-politiker Anita Asdahl Hoff i Vestre Aker bydel er pådriver for vedtaket. Hun mener det er feil å si at brosjyren inneholder vranglære.

– Det viktigste er ikke hvem som har rett, men at man er føre var og ikke etterpåklok, sier hun.

Les også:

Mobilstråling bremser alzheimer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.