ARKIVNYHETER

Brødrene Brøndbo lavest i Nordland

E 6 mellom Brenna og Kapskarmoen er bred nok til at det kan markeres midtlinje, men ikke stort mer. Brødrene Brøndbo ligger godt an til å få jobben med å utbedre den.
E 6 mellom Brenna og Kapskarmoen er bred nok til at det kan markeres midtlinje, men ikke stort mer. Brødrene Brøndbo ligger godt an til å få jobben med å utbedre den. Bilde: Vigdis Ellingsen
21. juni 2011 - 01:26

Strekningen som skal utbedres går mellom Brenna og Kapskarmo i Svenningdal i Grane kommune sør for Mosjøen. Anbudskonkurransen fulgte et velkjent mønster: Bare lokale entreprenører engasjerte seg, de store har nok å gjøre i mer sentrale deler av landet. Alle anbyderne kommer fra Trøndelag og Nordland.

Brødrene Brøndbo er fra Overhalla i Nord-Trøndelag. Tore Løkke fra Åfjord i Sør-Trøndelag ligger på andreplass med 46,057 mill. M3 Anlegg fra Bodø er nr. tre med 49,248 mill. Fjerde og siste anbyder er Johs. J. Syltern fra Åfjord med 68,729 mill.

Nåværende veg mellom Brenna og Kapskarmo er smal og har dårlig geometri. Mindre enn 50 millioner kroner for å oppgradere 5 km av en slik veg til akseptabel standard for en europaveg kan virke beskjedent, men prisene ligger omtrent der Vegvesenet hadde regnet med. Gode grunnforhold er årsaken til at prisene ikke er høyere. Grunnen i vegtraséen består av fjell dekket med morene.

Utbedringen av E 6 mellom Brenna og Kapskarmo er prosjektert av Vegvesenet i egenregi. 1. juli 2013 må jobben være fullført, men allerede 9 måneder tidligere må vegen være ferdig opp til topp bærelag. Vegvesenet vil at vegen skal være kjørbar før vinteren 2012/2013 slik at eventuelle setninger kan justeres med bindelag og slitelag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.