ARBEIDSLIV

Brobyggende NTNU-rektor

Professor Torbjørn Digernes er nå dekan ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi, men begynner 1. august som rektor ved NTNU.
Professor Torbjørn Digernes er nå dekan ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi, men begynner 1. august som rektor ved NTNU. Bilde: NTNU Info/Rune Petter Ness
Tore Stensvold
23. juni 2005 - 13:49

Torbjørn Digernes ( 58) er professor i marin prosjektering og dekanus ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi (IVT).

Digernes vil legge vekt på kvalitetsforbedring i alle ledd og vil styrke båndene til internasjonale fagmiljøer.

- Høy kvalitet i utdanningsprogrammer, læringsmiljø, forskning og nyskaping er nøkkelen til å realisere NTNUs visjon, sier Digernes ifølge Universitetsavisa .

Internasjonal

Han mener at kvalitet må stimuleres både ved insentiver og gjennom gode allianser med sterke fagmiljøer i utlandet.

Digernes oppfordrer alle ansatte til å markere seg i den offentlige debatten.

- Digernes er den beste blant ti gode søkere, sa påtroppende styreleder Marit Arnstad. Hun framhevet Digernes' evner som brobygger mellom fagmiljø.

Lang fartstid

Universitetsavisa skriver at NTNUs nye rektor er opprinnelig fra Ørsta. Han har fartstid ved NTNU helt fra studietiden og ble uteksaminert som sivilingeniør fra Linjen for teknisk fysikk ved NTH i 1972.

Han tok doktorgraden i 1982 ved Institutt for databehandling ved NTH, med en teknisk-økonomisk analyse av design og drift av fiskefartøy. I 1984 ble han professor II og i 1998 professor i hovedstilling, i marin prosjektering.

Han var dekan ved Fakultet for marin teknikk i 1991 til 2001, og da dette ble slått sammen med tre andre fakulteter til Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi fra 2002, ble han også valgt til dekan for dette fakultetet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.