KRAFT

Britisk atomakademi skal sikre fremtiden

Stein Jarle Olsen
2. juli 2007 - 10:48

Energi- og ingeniørrådgivningsselskapet Atkins har lenge hatt planer om å opprette et såkalt atom-akademi, og nå ser det ut til at planene kan gå i boks.

– Overlykkelig

Selskapet har nemlig fått med universitetet i Surrey, Storbritannia, som akademisk partner, og Atkins Training Academy er dermed en realitet, skriver universitetet i en pressemelding.

– Jeg er overlykkelig over å få teamet fra universitetet i Surrey med på laget, og har full tiltro til at de nye kursene vil skape en stor fordel både for Atkins og våre industripartnere, som vil få tilbud om plasser når tiden er inne, sier direktør John Pritchard ved Atkins atom- og energiavdeling.

Praktisk trening

Kursene skal ledes av en blanding av Surrey-fysikere, eksterne eksperter og Atkins-representanter som bidrar med praktiske demonstrasjoner av applikasjoner i kursmaterialet.

Kursdelegatene skal være både nyutdannede og erfarne ingeniører på jakt etter atomkunnskap, og en stor del av opplæringen skal foregå som praktisk trening i de nye strålingslaboratoriene på universitetet.

Flere atomkraftverk

Storbritannia konkluderte nylig med at nye atomkraftverk vil skape en stor del av CO 2-reduksjonene landet har forpliktet seg til.

Dagens eksisterende atomkraftverk, som står for 22 % av Storbritannias totale energiproduksjon, går alle ut av tjeneste innen 2025, og Atkins' nye akademi håper på å utdanne en rekke nye ingeniører med stor kunnskap innen atomforskning og -kraft.

– Forholdet mellom oss og Atkins representerer en fantastisk mulighet til å sette våre respektive hoder sammen og komme opp med en opplæring som ikke kan slås av noen. Programmet kan tilby utdanning til mer enn 150 av Atkins' ingeniører og forskere over de neste to årene, sier professor og kursdirektør Dr. Paddy Regan ved universitetet i Surrey.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.