MOTOR

Briter setter norske batterier i indiske biler

Indica Vista EV kommer til Norge og England som skall, såkalte «glidere», fra morselskapet Tata Motors i India.
Indica Vista EV kommer til Norge og England som skall, såkalte «glidere», fra morselskapet Tata Motors i India. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
3. mars 2010 - 16:48
Vis mer

Tata Motors øyner et større marked for sin kommende elbil Indica Vista EV og nøyer seg ikke med å bygge elbilen hos datterselskapet Miljø Innovasjon i Norge.

Selskapet setter nå opp en produksjonsenhet også i England.

Ny Browns Lane-fabrikk

Tata slapp nyheten på bilmessen i Genève. Sjefingeniør Clive Hickman i Tata forteller til Autocar at de håper å bygge 1.500 biler i Coventry i løpet av 2010.

Han sier videre at planen er å bygge opp igjen en Browns Lane-fabrikk, der Jaguar tidligere ble produsert, som skal ha kapasitet til 5.000 elbiler i året.

Tata kjøpte Jaguar og Land Rover fra Ford for ganske nøyaktig to år siden.

Batteripakker for alle

Som tu.no omtalte i februar har den indiske bilprodusenten Tata planer om å lansere elbilen Indica Vista EV på det nordiske markedet i september.

Les saken: Grenlands-elbil kommer til høsten

I tillegg til å konvertere biler for det nordiske markedet skal Miljø Innovasjon også produsere litiumionebatteripakker. Det har ligget i kortene at det ville komme en fabrikk nummer to:

– Tata ønsker å selge Indica EV i større deler av Europa, og vi skal lage alle batteripakkene, fortalte direktør Ivar Brynhildsvoll i Miljø Innovasjon i februar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.