OHM

Brev fra CPU

Dag Yngve Dahle
18. mai 2009 - 08:53
Vis mer

Andreas Ohms øyne skjøt den unge direktøren med blå laserstråler.

- Hva vil du med dette?

- Vi kan ikke ha det slik at ansatte sprer informasjon om bedriften til journalister. Derfor vil vi la rettssystemet behandle denne saken. Våre advokater har sett på saken, og vi regner med at rettssaken kommer opp om tre til seks måneder, sa direktøren.

- Jeg er ikke lenger ansatt her, sa Andreas.

- Du vet utmerket godt hva jeg snakker om, sa Carl.

Senere satt Andreas på kontoret til fagforeningsadvokaten.

- Hvis de kan bevise at du har gitt denne informasjonen til avisa, har du en dårlig sak. Slik jeg ser det, er vår eneste sjanse å vise at ledelsen har forsøkt å presse deg ut, sa advokaten.

- Beviset er lydbåndopptaket som var på TV2, sa han.

- Et sterkt bevis. Har vi flere?

- Jeg tror det. Bedriften kvittet seg med syv ansatte - inkludert meg. Deretter ansatte de 12 nye. De har glemt å stenge e-post-kontoen min, slik at jeg fortsatt har tilgang til e-posten hjemmefra. Jeg fikk logget meg inn i dag, og da fant jeg denne e-posten med informasjon om nyansettelsene, sa han.

- Det er glimrende, sa hun.

- Men ikke nok med det. Jeg fant også en annen e-post, som må være sendt til meg ved en feil. I statusfeltet står det "Strategi for å fornye staben". Her står det svart på hvitt at målet var å få oss til selv å si opp - fordi vi er "langsomme og kostbare", sa Andreas Ohm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.