MOTOR

Brenselcellestunt fra Chevrolet

NY REKORD: Med 480 kilometer uten å tanke hydrogen, har Chevrolet Sequel satt nye rekord for brenselcellebiler på vanlige veier.
NY REKORD: Med 480 kilometer uten å tanke hydrogen, har Chevrolet Sequel satt nye rekord for brenselcellebiler på vanlige veier.Bilde: GM
Truls Tunmo
25. mai 2007 - 15:03

Den 15. mai klarte Chevrolet Sequel det kunststykket å kjøre 480 kilometer på en tank hydrogen på vanlige veier – med null CO 2-utslipp.

Kommers neste

– Med denne kjøreturen har General Motors (GM) nådd en viktig milepæl i retning av en kommersiell utgave av en brenselcellebil, ikke minst ved å oppnå en akseptabel kjørelengde slik det forventes av dagens og morgendagens kunder, sier visepresident i GM, Larry Burns.

"Grønn" hydrogen

Ikke bare ble det registrert null utslipp CO 2 fra bilen, hydrogenet som Chevrolet benyttet ble produsert ved vannkraftverket ved Niagara Falls, og vannkraft er som kjent en ren og fornybar ressurs.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.