NETTARKIV

Brennbar uvitenhet

6. nov. 2001 - 10:18

Dette er en ekstrem brannfarlig uvitenhet i følge avdelingssjef Terje Hanssen i Nelfo, foreningen for el- og it-bedrifter.

Brannfaren blir spesielt stor når anlegget skifter bruksmønster fra lav til høy belastning. Og dersom eiere med dårlige anlegg tror andre er ansvarlig for vedlikeholdet, øker brannfaren.

Disse opplysningene kom frem da MMI utførte en undersøkelse for Nelfo.

Menn mellom 30 og 44 år med inntekt over en halv million kroner er best orientert om regelverket.

Hanssen opplyser at tørrkoking er den vanligste brannårsaken av de i alt 503 elektriske brannene som ble registrert i fjor, i følge tall fra Direktoratet for brann-og eksplosjonsvern. Den vanligste brannårsaken på grunn av anleggsfeil, er serielysbue med sterk varme.

For å få bukt med flest mulig elbranner, kreves det bedre informasjon, særlig til eldre. Det er også viktig at hjemmehjelpere og hjemmesykepleiere får opplæring, påpeker Ørjan Steen i Produkt- og elektrisitetstilsynet i en pressemelding.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.