T2

Bredest av alle

BREDT OG TETT: Philips' norgessjef for forbrukerelektronikk, Mikael Herje, mener både den nye bredformat-TV-en og den nye barbermaskinen vil lokke mange kjøpere.
BREDT OG TETT: Philips' norgessjef for forbrukerelektronikk, Mikael Herje, mener både den nye bredformat-TV-en og den nye barbermaskinen vil lokke mange kjøpere. Bilde: Odd Richard Valmot
3. sep. 2010 - 07:35

IFA / BERLIN: Philips' store nyhet. Det vil si virkelig STOORE og BREDE nyhet er den nye Cinema 21:9 Platinum TV.

Den har samme bredformat som kinofilmer slik at seerne slipper svarte striper i bunn og topp når de ser på film. Dessuten har den nå vokst fra 56 til 58 tommer. I tillegg har den fått LED-baklys, altså akkurat der det skal være og ikke langs kantene for å gjøre det billig. Det betyr veldig bra kontrastforhold og bildekvalitet.

Diodeboost

Philips har funnet opp en teknikk for å booste lysdiodene mer enn normalt når det trengs for å få mest mulig ut av de lyse scenene.

Dette er selvfølgelig også en 3D-modell med 400 Hz bildefrekvens og med internettforbindelse og alt det gode som blir med på lasset av filmtilbud og apps.

Og som de andre Philipsmodellene er den også utstyrt med Ambilight som er Philips egen patent for å bruke lystonene fra bildet til å belyse veggen bak.

- Ingen av konkurrentene kan vise til samme kvalitet på hverken 2D eller 3D som oss uttalte TV-sjefen på pressekonferansen og refererte til måten de prosesserer bildet på.

Barberer tettere

Men Philips er mer enn TV. Fjerning av skjegg og hår er et stort område for dem. På barbermaskinfronten noterer de seg at de har solgt en halv milliard maskiner siden den spede starten i 1939.

Nå kommer en helt ny toppmodell, SensoTouch 3D. Riktignok er IFA preget av 3D på TV-siden, men her står det for at barberhodet kommer til trynet på en mer fleksibel måte enn noen tidligere modell før. Odet har til og med fått eget navn: GyroFlex 3D.

I tillegg til å smyge seg rundt alle kriker og kroker i fjeset kan den ta seg av lengre sjegg på en mye bedre måte. Det sørger et åpnere hode for og en bieffekt er at barberingen går kjappere.

Men det er ikke alt. Denne modellen er vanntett og kan brukes med barberkrem for de som ønsker det.

Mindre fett

På matfronten er det også nyheter kommer AirFryer som skal frityrkoke mat med luft i stedet for olje. Det vil si litt olje går det med, men mye mindre.

Det skal gi mye sunnere fiskepinner og pommes frites enn før, og i følge Philips foretrekker de fleste smaken på de luftkokte rettene.

Med og mot Apple

Philips har et godt forhold til Apple og kommer med masse tilleggsprodukter til deres coole. Til og med en hel serie med ulike hylstre til iPad.

Men de lanserer også en konkurrent til iPod. For første gang lanseres det en mp3-spiller basert på Andoid.

GoGear Connect har WiFi, GPS og kommer med headset med aktiv støyfjerning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.