IT

Bredbånds-tv for de få

STORT: Først når Telenor kan distribuere ip-tv i kobbernettet, vil tjenesten få stor utbredelse.
STORT: Først når Telenor kan distribuere ip-tv i kobbernettet, vil tjenesten få stor utbredelse. Bilde: Odd Richard Valmot
Espen Zachariassen
18. mars 2010 - 10:30

Telenor har startet salget av tv over fiber. I første omgang er tjenesten forbeholdt selskapets kunder i Norge som allerede har fiber installert.

Dette dreier seg om noen titusener av kundene.



Varslet

Tilbudet har vært varslet i over ett år, og i fjor høst lød prognosen på en lansering i løpet av 2009 for fiberkundene.



Mer tid

– Vi har brukt mer tid enn beregnet på å få på plass sentrale ting som plattform og innhold. Med slike tjenester er det viktig at alt fungerer ett hundre prosent. Folk reagerer jo hvis forbindelsen svikter i 15 sekunder, sa teknologidirektør Rolv-Erik Spilling til Teknisk Ukeblad den gang.



Kobber

Først om en tre års tid vil markedet for ip-tv endre seg merkbart. Da sikter Telenor seg inn på at dsl-linjene har fått nok kapasitet til å takle denne tjenesten.

Siden de fleste boliger har en kobberlinje, betyr det at de etablerte konkurrentene får en ny aktør som kan ta store deler av markdet.



Testet

Tv-løsningen fra Telenor har vært testet siden høsten 2009. Testbrukere har sjekket teknisk og brukermessig kvalitet, og prosesser og løsninger for montering og leveranse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Ifølge selskapet er testerne spesielt begeistret for at pvr-boksen støyer lite.



Nedlasting

Selskapet hevder å ha Nordens bredeste tv-tilbud - uansett om konkurrenten leverer i bakkenettet, i tradisjonell kabel, på satellitt eller fiber.

I tillegg til ulike pakker satser de stort på filmleie og mulighet for nedlasting fra filmkanaler uavhengig av sendetidspunkt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.