IKT

Bredbånd til alle i 2007

Åslaug Haga (Sp) har bidratt til økt satsing på bredbånd i distriktene.
Åslaug Haga (Sp) har bidratt til økt satsing på bredbånd i distriktene. Bilde: Senterpartiet
Espen Leirset
14. okt. 2005 - 10:23

Dette er et brudd på den gamle regjeringens bredbånd-strategi, som overlot bredbåndsutviklingen til private aktører.

Et offentlig kontrollert BaneTele vil være den nye regjeringens verktøy for å trekke bredbånd til alle kroker av landet.

- For å stimulere til en raskere utbyggingstakt, må det offentlige bidra økonomisk, skriver de rødgrønne i sin regjeringsplattform. Det går videre fram at offentlig sektor skal være ledende i å etterspørre nye teknologiske løsninger. SV, Ap og Sp vil dessuten sørge for en mer samordnet utbygging av de ulike digitale nett i Norge, ifølge erklæringen.Utligner pris

Senterpartiet har på ny demonstrert seg som knallharde forhandlere – bredbåndssatsingen bærer preg av en distriktssatsing.

Det går blant annet fram at det ikke skal være urimelige geografiske prisforskjeller ved tilknytning til bredbåndsnett.

Soria Moria-forhandlerne slår også fast at det skal brukes offentlige midler for å bidra til å realisere utbygging i områder hvor det kommersielt ikke lar seg gjøre.Satser på «Open Source»

Åslaug, Kristin og Jens vil også bygge nytt mobilnett hvor dekningen i dag er dårlig.

Og offentlige byråkrater må også belage seg på å si takk og farvel til Microsoft og Windows . Regjeringen ønsker nemlig å stimulere til «offentlig bruk av åpen programvare».

Last ned regjeringserklæringen

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.