IT

Bredbånd hemmer nettskyen

TUNGT: Vice president Birger Steen i Microsoft mener nettskyen ikke truer grunnlaget for tradisjonelle operativsystem på mange år ennå.
TUNGT: Vice president Birger Steen i Microsoft mener nettskyen ikke truer grunnlaget for tradisjonelle operativsystem på mange år ennå. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
23. sep. 2009 - 17:46

En stor andel av de 70 millioner kronene som Mirosoft bruker på videreutvikling av programvare hvert år, er gått med til Windows 7. Det nye operativsystemet er under lansering i Norge denne høsten.Over nett

Samtidig promoterer programvaregiganten sine nettsky-tjenester. Stadig flere løsninger kan leveres over nettet uten behov for omfattende innkjøp og installasjonsprosesser. Med en nettleser kan du få tilgang til alt du trenger av programvare, databaser og servertjenester.På mobilen

Om en stund kommer den nye Office-pakken fra Microsoft. Denne vil være tilrettelagt for mobile plattformer i langt større grad enn før.

Det vil si at du skal lunne laste ned budsjetter og andre dokumenter for gjennomsyn og redigering uansett hvor du er.

Hovedsaken er at du har tilgang til nett - på mobilen eller en annen bærbar terminal.OS på sidelinjen?

På It-tinget i Tønsberg denne uken presenterte Birger Steen selskapets planer på disse områdene. Han har det globale ansvaret for distribusjon av programvare og tjenester til små og mellomstore bedrifter i Microsoft.

Her ble det stilt spørsmålstegn om behovet for kjappe pc-er med det nyeste operativsystemet installert.Liten kapasitet

- Det vil være behov for operativsystem i lang tid, ennå, sa Steen.

- Bredbåndslinjene har ikke kapasitet til å levere alle typer løsninger over nettet. En del programmer er rett og slett for store og tunge til at det vil fungere i praksis. Ikke minst er dette en utfordring på mobilbaserte tjenester, repliserte Birger Steen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.