KLIMA

Brant giftig søppelbål

Etter arbeidet med kraftledningen gjennom Setesdal brant kroatiske Dalekovod opp restene med et stort bål.
Etter arbeidet med kraftledningen gjennom Setesdal brant kroatiske Dalekovod opp restene med et stort bål. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
11. aug. 2009 - 07:40

Statnetts kroatiske underentreprenør Dalekovod har i disse dager bygget ny kraftledning gjennom Setesdal, et arbeid som ble avsluttet med et stort søppelbål på Statnetts lagerområde i Bygland, skriver Fædrelandsvennen.

Nulltoleranse

Dalekovod, som hadde en kontrakt på rundt 200 millioner kroner på prosjektet, skal ha brent både kabler, gummistropper, forskalingsrør av plast, treverk, spraybokser og annet potensielt helse- og miljøskadelig.

Bedre blir det ikke av at Dalekovod har en egen heltidsansatt HMS-kontrollør som skal se til at alle pålegg fra Statnett følges.

– Vi har sagt klart ifra til entreprenøren at ingenting skal brennes, og at alt skal leveres til innsamlingsfirmaet Veolia. Vi har nulltoleranse når det gjelder forurensning og har de gjort det du sier, er vi veldig skuffet, sier anleggsleder Gisle Strøm i Statkraft til Fædrelandsvennen.

Rydder opp

Dalekovod-sjef Kreso Rosean sier at han ikke var klar over bålet.

– Er det slik, ber jeg om unnskyldning. Vi ønsker å oppføre oss ordentlig når vi er gjester i Norge. Vi har ikke hatt slike klager tidligere. Vi skal rydde opp etter oss, sier han til avisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.