ENERGI

Bransjebråk om Eliaden

2. okt. 2000 - 15:25

Eliaden har siden 1990 vært eid og drevet av Elektroforum. I mai sa Elektroforum opp avtalen med Norges Elektroentrepenørforbund (Nelfo) som prosjektsekretariat. Nå lanserer Nelfo sitt eget bransjearrangement, Elexpo, i uke 22 år 2002, opplyser Nelfos formann Tore Bergum. Det er samtidig med neste Eliade.

– Som mangeårig utstiller synes jeg dette er helt håpløst for bransjen. Vi taper på at det arrangeres to messer, for det er ikke plass til begge, sier sivilingeniør Bjørn Rosfjord i ASI Automatikk. Han har tidligere vært styreformann i Ifea (Industriens Forening for Elektroteknikk og Automatisering), som er med i Elektroforum. Rosfjord mener partene nå må la all prestisje fare og finne en felles løsning.

– Ingenting er for sent ennå, det er tross alt to år til. Mitt håp er at styret i Ifea og Nelfo møtes og finner en løsning. Samarbeidsbruddet gir bare tapere, og den største taperen er bransjen sjøl, understreker Rosfjord.

– Når Nelfo framstiller det som at de påtar seg å videreføre konseptet med Elexpo, blir jeg mektig provosert. I tillegg velger de å legge sitt arrangement på samme tidspunkt som Eliaden 2002. Det kan jeg ikke se på noen annen måte enn at Nelfo forsøker å splitte en samlet elektrobransje, sier Rune Marki i Elektroforum. Han poengterer at det er Nelfo som har trukket seg fra samarbeidet, og sier de har fått gjentatte tilbud om nytt samarbeid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.