BYGG

Brannslukkingsapparatene var helt ufarlige

INGEN FARE: Einar Nathen i Sikkerhetspartner sjekker CO2-apparat av typen som forårsaket evakuering av alle Osloskolene torsdag. Her fra Huseby skole.
INGEN FARE: Einar Nathen i Sikkerhetspartner sjekker CO2-apparat av typen som forårsaket evakuering av alle Osloskolene torsdag. Her fra Huseby skole. Bilde: Scanpix
14. okt. 2011 - 14:35

Ingen av de over 500 brannslukkingsapparatene ved skolene var av typen med feil.

Selv om det i ettertid har vist seg at det aldri var noen risiko for elevene, forsvarer Undervisningsbygg stengingen av samtlige Oslo-skoler.

Bakgrunn: Oslo-skoler stenger på grunn av eksplosjonsfare

Forsvarer stengingen

– Vi står fast ved at det var en riktig beslutning å stenge skolene for å være føre var og prioritere elevenes sikkerhet, sier kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen i Undervisningsbygg til NTB.

Thorsen forteller at de fikk vite om at brannslukkingsapparatene kunne være farlige allerede på onsdag, men planla da å bare stenge av rommene hvor de skulle være.

– Det var først på torsdag at vi tenkte på at brannslukkingsapparatene kunne ha blitt flyttet rundt. Da valgte vi å tømme skolene for å unngå at det skjedde noe med elevene, sier hun.

Les også: Ble gjort oppmerksom på feil på onsdag

Måtte sjekkes

Undervisningsbygg hadde en liste over hvor apparatene var plassert rundt omkring på Oslos 177 skoler, og de måtte ut og sjekke hvert enkelt apparat og finne serienummeret på ventilen. Bare på den måten kunne de finne ut om apparatene var farlige eller ikke.

Undervisningsbygg opplyser at de kun fulgte den instruksjonen de fikk fra leverandøren.

– Det leverandøren ga beskjed om, var at alle apparatene måtte sjekkes, sier Thorsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.