ARKIVNYHETER

Brannsjef blir regionvegsjef

8. apr. 2011 - 15:39

- Jeg er glad for å kunne presentere Helge Eidsnes som ny regionvegsjef i Region vest. Han er en kapasitet som vil være en berikelse både for Region vest og resten av Vegvesenet, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Helge Eidsnes tiltrer stillingen som regionvegsjef i løpet av sommeren.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i Statens vegvesen og er glad for tilliten. Jeg er spent på å bli kjent med organisasjonen og mine kommende kollegaer, sier Eidsnes.



Fra en krevende oppgave til en annen

Han ser Vegvesenet som en spennende etat som har store oppgaver foran seg.

- Jeg går fra en krevende samfunnsoppgave til en annen. Vegvesenet er virkelig på dagsorden. Det understreker hvor viktig veg er i samfunnet, slår Helge Eidsnes fast.



Eidsnes har gjennomført viktige strategiske, organisatoriske og økonomiske endringer i brannvesenet i Bergen. Men han er forsiktig med å lansere planer om endring i Vegvesenet, og understreker at han går inn i en virksomhet og et fagområde som han foreløpig ikke kjenner så godt.

- Men jeg mener jeg har noe å bidra med i videreutvikling av Vegvesenet som organisasjon, sier han.



Siv ing fra NTH

Helge Eidsnes er utdannet siv.ing fra NTNU. Han har jobbet som prosjektingeniør i Inocean Construction A/S i tillegg til brannsjefstillingen i Bergen brannvesen. I tillegg har han hatt en rekke eksterne oppdrag både internasjonalt og i Norge. Han har blant annet representert Justisdepartementet i NORDRED, en redningsavtale mellom de nordiske land. Han har jobbet med planlegging og gjennomføring av Barents Rescue i 2004- 2005, 2009 og 2011. Han har også vært prosjektleder for et norsk bistandsprosjekt i Albania/Kosovo i 1999

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.