IKT

Brannfarlig Dell

Brannfare: XPS M1710 er en av Dells bærbare modeller med batterier som kan bli overopphetet og ta fyr.
Brannfare: XPS M1710 er en av Dells bærbare modeller med batterier som kan bli overopphetet og ta fyr. Bilde: Illustrasjon
Mona Strande
15. aug. 2006 - 14:33

Batterier til bærbare datamaskiner av typen Dell Latitude, Inspiron, XPS og Dell Precision Mobile Workstation kan overopphetes og være brannfarlige.

Dell tilbakekaller derfor 4.1 millioner batterier på verdensbasis, hvorav 2992 i Norge. Samtlige har battericeller produsert av Sony.

Skylder på Sony

- Det er hos vår underleverandør Sony at feilen ligger. Nøyaktig hva som er problemet kan vi ikke kommentere, men det er snakk om en feil på cellenivå, sier markedssjef Hans Seime i Dell Norge.

Sony er en av tre produsenter som leverer batterier til Dell. Batteriene er solgt sammen med ti ulike versjoner av Latitude-modellen, 15 versjoner av Inspiron og fire versjoner av både Precision og XPS. De er også solgt løst ved servicehenvendelser.

Syv tilfeller

Batteriene ble sendt til kunder mellom 1. april 2004 og 18. juli i år.

I dette tidsrommet har Dell offisielt fått tilbakemeldinger om seks tilfeller av sterk overoppheting, og ett tilfelle av brann på verdensbasis.

Det er ingen registrerte tilfeller i Norge.

Spesiell merking

Alle batteriene som er berørt har Dell-logoen på seg, og er laget enten i Japan eller Kina.

Dell sender mail til alle forbrukere de mener skal ha denne typen batterier, og understreker at det er batteriene som må byttes ut, ikke hele maskina.

Sjekk om ditt batteri må byttes her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.