ARKIVNYHETER

Brannen stenger Oslofjordtunnelen i minst to uker

Jarle Skoglund
24. juni 2011 - 09:12

Riksveg 23 Oslofjordtunnelen vil bli stengt i minst 14 dager, etter brannen som torsdag der 12 personer måtte på sykehus med røykskader da et vogntog tok fyr i bunnen av den over syv kilometer lange tunnelen mellom Måna og Verpen.Må få oversikt

Statens vegvesen trenger tid til å få oversikt over situasjonen. Tunnelen vil ikke bli åpnet igjen før Vegvesenet anser det som forsvarlig.

Etter flere tilfeller med brann i tunge kjøretøyer i denne tunnelen, vil Vegvesenet vurdere tiltak med tanke på tungtrafikken. Når tunnelen åpnes igjen etter brannen, vil den derfor bli stengt for kjøretøy over 7,5 tonn som et midlertidig tiltak.Strekning på 500 meter skadet

Statens vegvesen vil komme tilbake med mer informasjon når omfanget av skadene i tunnelen er kartlagt. Inntil skadene er utbedret, vil trafikkegå via Oslo eller ferga Horten - Moss.

– Vi er nødt til å sørge for at alle systemer er oppe og går før man kan åpne. Vi har hatt inspeksjon av det elektriske anlegget i Oslofjortunnelen, sier Nils Erik Bogsrud, sjef i Statens vegvesen Akershus til NRK.

Det er omfattende skader på en strekning på 500 meter som må skiftes og repareres før de kan vurdere å åpne tunnelen igjen.

– I tillegg har vi funnet skader på veggelementer, og disse vil bli inspisert av eksperter i formiddag. Dersom veggelementene må skiftes kan det ta enda lengre tid før tunnelen kan åpnes igjen, fordi det er en stor jobb å skifte disse og de må spesialbestilles, opplyser han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.