ARKIVNYHETER

Brandtzæg forventer lavere vekst

Anders J. Steensen
13. jan. 2011 - 09:15

Veksten er noen lavere enn for 2010, hvor veksten i etterspørsel etter aluminium var på hele 19 prosent, dersom Kina holdes utenfor. I år tror Hydro at det blir en vekst på rundt sju prosent, mens Hydro for neste år tror på en vekst på mellom tre og seks prosent.Spennende halvår

Hydro møter den økte etterspørselen ved at aluminiumsverket Qatalum i Qatar kommer til å komme i ful produksjon i løpet av første halvår i år. Et annet tiltak for å sikre tilstrekkelig råmaterialer, alumina, er oppkjøpet den brasilianske gruvekjempen Vales virksomheter innen bauksitt, som også forventes endelig avklart og godkjent innen første halvår.

Hydro kommer til å redusere sine investeringer i år, fra 6,7 milliarder kroner i 2010 til ca. 5 milliarder kroner i år. Vedlikeholdsinvesteringene er forventet å være, 4 milliarder kroner i 2011.Styrket selskap

Arbeidet med forbedringssystemet AMPS (aluminium metal production system) går videre. Målsettingen om å redusere produksjonskostnadene med 300 dollar per tonn, eller 1800 kroner per tonn produsert aluminium innen 2014, går raskere enn planlagt og forventes når i 2013. Allerede i fjor oppnådde Hydro en innsparing på 125 dollar per tonn, eller 750 kroner.

– Takket være kontinuerlig forbedringsarbeid, kombinert med dyktighet og hurtighet i å utvikle og gripe forretningsmuligheter, har vi kommet ut av krisen som et enda sterkere selskap. Det planlagte oppkjøpet av Vales aluminiumvirksomhet er en modig og transformerende transaksjon som vil forme Hydros framtid, sier Svein Richard Brandtzæg i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.