SAMFERDSEL

Braathens-verksted består

22. mai 2001 - 14:19

Selv om SAS har kjøpt Braathens, vil Braathens verksteder på Sola være sikret videre drift. Verkstedet har god kompetanse på flytypen Boeing 737, som SAS har kjøpt 65 stykker av de senere årene.

Selv om storesøster SAS etter mange år nå har klart å skaffe seg kontroll over lillesøster Braathens, og selv om grunnleggeren, den for lengst henfarne skipsreder Ludvig G. Braathen, ganske sikkert er temmelig fortørnet der han nå måtte være, er de ansatte i verkstedene på Sola glade: De ser overtagelsen som en enestående mulighet og ikke som noen trussel.

Teknisk sjef Harald Rosnes sier det rett ut: –Vi har fått en ny aksjonær, det er det hele. Det er ingen tvil om at SAS trenger den kompetanse på Boeing 737, som våre Sola-verksteder med årene har opparbeidet seg. Ikke minst fordi SAS etter hvert begynner å få ganske mange forskjellige flytyper å stelle med. Derfor føler jeg meg trygg på at det tilbud vi har å komme med, vil bli meget godt mottatt hos våre eiere. Så vi står på videre, sier Rosnes med god trygghet i stemmen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.