INDUSTRI

Bra for Bergen Group

Tore Stensvold
12. feb. 2010 - 10:17

Finanskrisen gir imidlertid krusninger i framtidsutsiktene. Ordreserven synker.

Skipsbygging sliter med å fylle opp ordrebøkene og en olje- og gassindustri på lavbluss gir grunn til en viss nervøs rykning.

Solide tall

I 2009 fikk Bergen Group et overskudd på 416 millioner kroner, som er en dobling fra året før.

Omsetningsveksten var på 36 prosent. Omsetningen endte på 5,1 milliarder kroner.

Les også: Skipsbyggere med optimisme

Sjonglerer

Skipsbygging har nok å gjøre fram til 4. kvartal. Hele fem skip skal levers i år. Ifølge en pressmeldingen fra gruppen har selskapet flyttet deler av oppdrag og ressurser mellom verftene for å optimalisere utnyttelsen av kapasiteten gjennom året.

Laber oljestrøm

Konsernsjef Pål Engebretsen er forberedt på at usikkerheten i offshoremarkedet kan holde seg ut over i første halvår.

– Samtidig har vi styrket vår posisjon i dette segmentet gjennom investeringer, nye kunderelasjoner og gjennomførte oppdrag, sier Engebretsen.

Han venter aktivitetsøkning i et noe lengre perspektiv og mener derfor at offshore er et vekstområde for Bergen Group.

Gjennomfører

– Rekordresultatet kommer som følge av riktig strategi og bedret gjennomføringsevne. Bergen Group har styrket sin posisjon som et ledende maritimt konsern med fokus på offshorevirksomhet og avansert skipsbygging, sier konsernsjefen i pressemeldingen.

Engebretsen skal ikke hvile på laurbærene og har satt i gang restrukturering for å rendyrke de strategiske satsingsområdene ytterligere. Skrogverftet i Landskrona ble nettopp solgt.

Les også: Selger verft

De selskapene som opererer utenfor konsernets satsingsområder skal utvikles videre i en egen resultatenhet og på sikt fases ut av konsernet.

Usikker kontrakt

Bergen Group opplyser at det fortsatt er usikkerhet knyttet til når rederiet BOA Offshore får på plass fullfinansieringen av fire kontraktsfestete byggeprosjekter. Skipene, fire PSV med VS495 design, skal etter planen utrustes ved Fosen. Skrogene bygges i Kina.

– Selv om dette per i dag medfører en usikkerhet rundt aktivitetsnivået ved verftet på Fosen i 4. kvartal, er det grunnlag for optimisme med tanke på å finne løsninger som genererer arbeid på disse kontraktene innen utgangen av året, sier Engebretsen.

Han registrerer en økende interesse for nybygg innenfor satsingsområdene til Bergen Group

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.