KLIMA

BP-sjefen i hardt vær

President Barack Obamas stabssjef kritiserer sjefen i BP for å delta i en seileregatta mens brønnen i Mexicogolfen fortsatt spyr ut olje.
President Barack Obamas stabssjef kritiserer sjefen i BP for å delta i en seileregatta mens brønnen i Mexicogolfen fortsatt spyr ut olje. Bilde: Reuters
20. juni 2010 - 19:45

President Barack Obamas stabssjef kritiserer sjefen i BP for å delta i en seileregatta mens brønnen i Mexicogolfen fortsatt spyr ut olje.

– En stor tabbe

Et bilde av BP-sjefen Tony Hayward om bord på en seilbåt ved den engelske øya Isle of Wight har fått sinnene til å koke i USA.

– Dette er en tabbe, og det er en stor en, sa president Barack Obamas stabssjef Rahm Emanuel, også kalt Rahmbo for sin nådeløse stil.

– Jeg tror vi alle kan være enige om at Tony Hayward ikke ville fått en stor karriere i PR-bransjen, sa Emanuel i et intervju med ABC-programmet «This Week» søndag.

Harselerte

Emanuel harselerte også med BP-sjefens tidligere uttalelse om at han ønsket seg sitt gamle liv tilbake.

– Vel, for å sitere Tony Hayward, han har fått det gamle livet sitt tilbake, sa stabssjefen og la til:

– Men det viktigste er om folk nede i Mexicogolfen har fått sine liv tilbake. Har de fått sitt livsgrunnlag tilbake? spurte Emanuel.

Søndag kunngjorde BP at det lørdag ble samlet opp 21.000 fat olje fra lekkasjen.

Ny BP-leder

Fredag kunngjorde styrelederen i BP, Carl-Henric Svanberg, at Tony Hayward ikke lenger skal lede den daglige håndteringen av oljelekkasjen i Mexicogolfen.

Fra nå av skal en annen direktør, Bob Dudley, fronte arbeidet med å få stoppet lekkasjen.

Britiske Hayward har vært i USA sammenhengende siden eksplosjonen på oljeriggen Deepwater Horizon skjedde i slutten av april, men nå skal han tilbake til Storbritannia, kunngjorde styrelederen. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.