OLJE OG GASS

– BP sinker etterforskningen

UKLART: Transocean beskylder BP for å holde tilbake informasjon som er viktig i etterforskningen av gigantutslippet i Mexicogolfen.
UKLART: Transocean beskylder BP for å holde tilbake informasjon som er viktig i etterforskningen av gigantutslippet i Mexicogolfen. Bilde: Reuters / Scanpix

Oljeselskapet Transocean beskylder energigiganten BP for å holde tilbake informasjon som er viktig i etterforskningen av gigantutslippet i Mexicogolfen. BP avviser påstandene.

«Villedende påstander»

Selskapet Transocean, som eide oljeriggen «Deepwater Horizon» som eksploderte og sank i april, har sendt et brev om saken til medlemmer av USAs president Barack Obamas administrasjon. Der blir det hevdet at BP nekter å gi ut informasjon om eksplosjonen, ifølge BBC.

BP avviser beskyldningene, som selskapet betegner som «villedende påstander».

– Bekymringsfullt

I brevet fra Transoceans advokat Steven Roberts heter det at ”BP har fortsatt å demonstrere sin uvillighet, om ikke direkte avvisning, til å gi Transocean selv den mest grunnleggende informasjon."

– Dette er bekymringsfullt, både i lys av BPs ofte uttalte forpliktelse til en åpen og rettferdig etterforskning, og fordi det kan virke som om BP holder tilbake bevis for å hindre andre enn BP selv i å etterforske ulykken, skriver Roberts i brevet. (©NTB)

Les mer om: