OLJE OG GASS

BP-kontrakt til Aker Solutions

360 MILL.: Adm. dir. i Aker Solutions, Simen Lieungh, har halt i land en storkontrakt på dypt vann i Angola.
360 MILL.: Adm. dir. i Aker Solutions, Simen Lieungh, har halt i land en storkontrakt på dypt vann i Angola. Bilde: Scanpix

Den initiale rammeavtalen mellom Aker Solutions og BP er verdt 360 millioner kroner.

Produseres i Moss

For den prisen skal Aker Solutions produsere og levere 48 kilometer undervannsborestrenger til PSVM-utbyggingsprosjektet på dypvannsblokk 31 utenfor kysten av Angola, hvor BP Exploration (Angola) Limited er operatør.

Borestrengene blir produsert ved Aker Solutions' fabrikk i Moss, og de første leveransene skjer i tredje kvartal 2010.

– Godt egnet

– Dette er andre gang vi leverer våre borestrenger til BPs prosjekter i Angola, og vi er glade for å kunne fortsette vårt gode forhold til dem. Vi er den største aktøren i det globale markedet for borestrenger i stål, og store kontrakter som denne er et bevis på at vår teknologi er godt egnet for utbyggingsprosjekter på svært dypt vann, sier Raymond Carlsen i Aker Solutions i en pressemelding.

Blokk 31 i Angola har et vanndyp på mellom 1500 og 2500 meter, og dekker et område på 5349 kvadratkilometer.

2000 meters dyp

Det angolanske statsoljeselskapet Sonangol, som er konsesjonseier, ga tidligere denne uken klarsignal til utbygging av en rekke oljefunn i dypvannsblokken.

Det første prosjektet vil omfatte feltene Plutão, Saturno, Vênus og Marte, som sammen kalles PSVM, og ligger i den nordøstlige delen av blokken, rundt 400 kilometer nordvest for Luanda på cirka 2000 meters havdyp.

Oljeproduksjonen skal starte i 2011.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.