KRAFT

Bot til Nord-Salten Kraftlag

TÅLTE IKKE VINDEN: Disse trestolpene som bar strømledningene i Steigen kommune, knakk tvers av i januar. Sterk vind var årsaken. -  Når det gjelder Steigen, har vi foreløpig ikke grunnlag for å si at vedlikeholdet av overføringslinjene var for dårlige. Stolpene er fra 1982 i dette området, og det er ikke gammelt, sa seksjonssjef i NVE, Nils Martin Espegren i begynnelsen av februar.
TÅLTE IKKE VINDEN: Disse trestolpene som bar strømledningene i Steigen kommune, knakk tvers av i januar. Sterk vind var årsaken. - Når det gjelder Steigen, har vi foreløpig ikke grunnlag for å si at vedlikeholdet av overføringslinjene var for dårlige. Stolpene er fra 1982 i dette området, og det er ikke gammelt, sa seksjonssjef i NVE, Nils Martin Espegren i begynnelsen av februar.Bilde: Nord-Salten Kraftlag


Gebyret vil bli på rundt tre millioner kroner.

Store deler av Steigen kommune var uten ordinær strømforsyning i nesten seks døgn på nyåret. NVE mener årsaken til strømbruddet var utilstrekkelig vedlikehold og kontroll av kraftledningen mellom Vassmo og Skjelvareid.

Strømstansen: Ga blaffen i kontroller

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.