T2

Bose lanserer lydplanke

Og ny trådløs bluetooth-høyttaler.

Stein Jarle Olsen
27. sep. 2011 - 07:55

STOCKHOLM: Bose har lenge vært kjent for å levere middels til gode produkter i en relativt høy prisklasse, og det ser også ut til å være tilfelle med selskapets nye SoundLink, som ble vist frem til nordisk presse i Stockholm i går.

Retrodesign

Soundlink er en portabel bluetooth-stereohøyttaler med et design som kan minne litt om en gammel kassettspiller eller reiseradio.

Den skal være ekstremt enkel å koble til, ha mellom åtte og ti timers batteritid om du ikke spiller på maks volum, og meget solid byggekvalitet.

Bose hevder å ha utført meget solide kvalitetstester på Soundlink-produktene, blant annet med 100000 trykk på knappene og 1500 timers opphold i 100 % luftfuktighet.

Bose Portable2 1109270541.jpg

Masse lyd

Lydkvaliteten skal blant sørges for av fire neodymium-elementer og to små egenutviklede bassenheter.

Ut fra vår minimale lyttestund under gårsdagens presentasjon er det vanskelig å si noe konkret om lydkvaliteten, men vi kan i det minste si at de både spiller høyt og klart, og til og med har brukbart med bass å by på.

Stereoperspektivet er naturligvis noe begrenset fra en såpass liten boks, men alt i alt virket det hele ganske gjennomarbeidet fra Bose. Vi vil uansett danne oss en noe mer kvalifisert mening etter å ha fått boksen til test allerede i dag.

TEST: Bose Around Ear 2

TEST: Bose MIE2i

I lær

Bose Soundlink kommer i to utgaver, en med grått nylontrekk og en «premium leather»-variant.

Trekkene dobler også som en slags iPad-inspirert "støtte" for høyttaleren. Prisen er henholdsvis 2600 og 3100 kroner, og produktet er i butikken allerede i dag.

Bose Portable1 1109270540.jpg

Lydplanke

Bose lanserte også sin første lydplanke. Den vil inngå i to systemer, det fullintegrerte systemet Lifestyle 135 (sammen med mediahub, ipod-docking og radio) og CineMate 1 SR, som består kun av planken og en trådløs AcoustiMass-modul, også kjent som subwoofer.

Prisene er henholdsvis 24000 og 13000 kroner. Bose hevder selv at planken skal kunne levere et voldsomt bredt stereoperspektiv med sin såkalte PhaseGuide-teknologi, og det er vi tilbøyelig til å være enige med dem i.

På selskapets demonstrasjon satt vi nærmest og lette etter de skjulte høyttalerne i rommet, men vi tar naturligvis forbehold om at planken var satt opp i et tilnærmet optimalt demo-rom som ikke likner spesielt på stua i noe vanlig norsk hjem.

Det dreier seg naturligvis ikke om noen fullgod surroundeffekt, men mer et veldig bredt og effektrikt stereofelt. Systemet hadde også plenty med power å by på, og vil nok kunne fylle de fleste stuer med lyd.

Fleksibel

Planken kan dessuten monteres både stående (eventuelt hengende på veggen) og liggende, ettersom planken inneholder sensorer og teknologi for å justere lydretningen deretter.

Også Lifestyle 135 og CineMate 1 SR er tilgjengelige i dag.

Les også: Donerer Bose-aksjene til universitet

TEST: Bose QuietComfort 15

Bose_Lifestyle_135_Beauty 1109270658.jpg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.