OLJE OG GASS

Borten Moe mot toppjobb i oljeindustrien

Kan bli nøkkelmann for Røkke.

NY KARRIERE: Ola Borten Moe kan være aktuell for toppjobb i oljeindustrien.
NY KARRIERE: Ola Borten Moe kan være aktuell for toppjobb i oljeindustrien. Bilde: Øyvind Lie
31. mars 2013 - 20:05

Sentrale personer i oljeminister Ola Borten Moes (Sp) nettverk jobber for å skaffe ham en toppjobb i Det norske oljeselskap, ifølge en ny bok.

Det norske oljeselskap ASA (DNO) har hovedkontor i Trondheim. Aker Capital, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke, eier 50 prosent av aksjene i selskapet.

Les også: Vil bygge observatorier på havbunnen for å forstå "isgassen"

- Olsø står bak

Avsløringene om jobbkampanjen kommer fram i en uautorisert biografi om Moe med tittelen «Ola Borten Moe. Portrett av en pløyboy», skriver VG.

Boka er skrevet av VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen, og kommer ut til uka foran Senterpartiets landsmøte, som åpner i Loen fredag. Moe er foreslått gjenvalgt som nestleder, men har takket nei til gjenvalg til Stortinget.

Ifølge bokas forfatter skal hovedpersonen bak kampanjen for å få Moe inn i DNO være Rune Olsø, som for få måneder siden trakk seg som toppsjef i det statlige eiendomsselskapet Entra.

Les også: Denne skal stanse oljeutblåsninger

Sentrale Sp-folk

DNO har på to år økt sin børsverdi med nær 250 prosent. Avtroppende toppsjef Erik Haugane er ifølge boken en sentral person i oljeministerens trønderske nettverk.

Nettverket, med sentrale Sp-folk som samferdselsminister Marit Arnstad, eksnestleder Lars Peder Brekk, Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram, de tidligere statssekretærene Liv Monica Stubholt og Anita Utseth, har de siste årene møttes på den lukkede Skeikonferansen som en annen Moe-venn, Jostein Grande, står bak, skriver VG.

Les også:

Blandede følelser for ny Ptil-sjef

– EU kan betale månelandingen

Statoil kutter til sammen 1.000 stillinger  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.