OLJE OG GASS

Borten Moe inviterer oljeselskapene til Barentshavet

Åpner 23. konsesjonsrunde. Mest spenning i Barentshavet sør-øst.

Det knytter seg mest spenning til det nyåpnede området i den sørøstlige delen av Barentshavet, der potensialet til å gjøre store funn er stort.
Det knytter seg mest spenning til det nyåpnede området i den sørøstlige delen av Barentshavet, der potensialet til å gjøre store funn er stort.

Harstad: Olje- og energiminister Ola Borten Moe inviterte i dag oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 23. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel.

Det skjedde under Petro-konferansen i Harstad, der en rekke ledende politikere og næringslivsfolk er samlet for å diskutere fremtiden til Nord-Norges olje- og gassindustri.

Les også: Slik blir Norge uten ny olje

Flere områder

Det knytter seg mest spenning til det nyåpnede området i den sørøstlige delen av Barentshavet, der potensialet til å gjøre store funn er stort.

Det blir også mulig å nominere blokker også i øvrige deler av Barentshavet, i Norskehavet og i Nordsjøen.

Populær 2D-seismikk

Oljedirektoratet (OD) har samlet 2D-seismikk i området i sommer. Borten Moe sier det har vært bra tilslag på dette så langt, og forventer nå mange nominasjoner fra oljeselskapene.

– Dette er svært viktig for oss. Det har vært bra tilslag på seismikken som vi la ut for salg tidligere i sommer. Denne regjeringen ønsker utvikling i nord, og vi leverer det som skal til for å øke aktiviteten betydelig framover, sier han.

Sist gang et område på norsk sokkel ble åpnet var i 1994. Barentshavet sørøst gir særlig store muligheter for Nord-Norge og Finnmark, sier han.

Olje- og energidepartementet krever at oljeselskapene skal ha nominasjonene på plass innen 14. januar neste år.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har godkjent kontrakter for 43 milliarder kroner før Stortinget har behandlet utbyggingene.
Olje- og energidepartementet krever at oljeselskapene skal ha nominasjonene på plass innen 14. januar neste år.Olje- og energiminister Ola Borten Moe inviterte i dag oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 23. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel Åserud, Lise

Les også: LEDER: For eller imot olje?

Konsesjon til kraftlinje

Borten Moe slapp også nyheten om at olje- og energidepartementet har avgjort klagesaken etter NVEs vedtak og gitt Statnett konsesjon til å bygge og drive en ny 420 kV sentralnettsledning fra Ofoten i Nordland til Balsfjord i Troms.

NVEs vedtak var påklaget av blant annet reindriften og lokale interesser. 

Departementet legger vekt på at det er viktig å styrke forsyningssikkerheten i området for å hindre utfall av kraftforsyningen til store deler av Nord-Norge nord for Ofoten. Dette for å gjøre det attraktivt for ny industri og fornybar produksjon i landsdelen.

Petro-konferansen i Harstad avsluttes for øvrig på torsdag.

Les også:

ONS-debattant siktet for korrupsjon

Det brukes penger på sokkelen som aldri før, men lønnsomheten går ned

Norsk teknologi lokket russisk oljegigant til Stavanger

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.