INDUSTRI

Børsuro påvirker fly og gjenvinning

Park Air Systems har ikke den store skjelven, men følger børsuroen nøye. Selskapet leverer en rekke systemer for trafikkovervåking til flyplasser over hele verden.
Park Air Systems har ikke den store skjelven, men følger børsuroen nøye. Selskapet leverer en rekke systemer for trafikkovervåking til flyplasser over hele verden. Bilde: DUBAI INT
Finn Halvorsen
18. sep. 2008 - 15:50

Metallkraft AS i Kristiansand har store investeringsplaner i Kina.

De skal bygge en fabrikk for gjenvinning av silisiumkarbid og glykol fra skjærevæsken som brukes ved solcelleproduksjon.

- Første byggetrinn, som dreier seg om investeringer på et sted mellom 150 og 200 millioner kroner, går etter planen. Arbeidet er godt i gang, og fabrikken vil bli åpnet rett etter årsskiftet, helt uavhengig av den seneste tidens uro i finansmarkedene, sier administrerende direktør Gunnar Kulia.

Påvirker

Neste trinn kan henge i en tynnere tråd.

- Men samtidig er det klart vi følger med i utviklingen. For våre videre utviklingsplaner i Kina vil vi ha et finansieringsbehov. Den uroen vi nå opplever, er noe som virker inn for alle bedrifter, også Metallkraft, sier Kulia.

Når det gjelder utviklingsprosjektet i Kristiansand for gjenvinning av silisium fra skjærevæsken, går det videre.

- Hvilke investeringer som måtte komme ut av dette prosjektet er ikke endelig definert, sier Kulia.Flyplaner

Flytrafikken og passasjertallene avgjør framtida for Park Air Systems AS.

Selskapet leverer blant annet instrumentlandingssystemer og kontrollutstyr for flytrafikken.

- Vi har også naturlig nok fulgt med på børsuroen. Men foreløpig ser vi ingen endring i anskaffelsesplaner hos våre kunder. Det er først om det skulle komme en nedgang i flytrafikken på grunn av situasjonen vi opplever i disse dager at vi eventuelt ville merke det. Men vi sitter langt ut i verdikjeden i så måte. Og Avinor snakker om en fortsatt økende flytrafikk, sier administrerende direktør Eldar Hauge i Park Air Systems.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.