BAUMA 2022

- Borkroner produsert i Norge kan ikke konkurrere på pris - de må være best!

Borkroner og -stenger produsert i Hof i Vestfold finner veien til hele verden. For 17 år siden var suksessbedriften truet med nedlegging.

Daglig leder Rune Hellingsrud i Monark på deres stand under Bauma, der de møter noen av sine kunder fra til sammen 100 land.
Daglig leder Rune Hellingsrud i Monark på deres stand under Bauma, der de møter noen av sine kunder fra til sammen 100 land. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. okt. 2022 - 06:30

Da det som den gang het Boart var i ferd med å legge ned produkjsjonen av stenger og borkroner i Hof i Vestfold, fant to av de som arbeidet på fabrikken, far og sønn Roar og Rune Hellingsrud, ut at denne muligheten kunne de ikke la gå fra seg. De kjøpte virksomheten, etablerte det nye firmanavnet Monark AS, og mente at dette var et produkt verdt å satse videre på.

Derfra har det bare gått en vei, oppover. Fra å være til sammen seks ansatte i 2005, har de år for år opparbeidet seg nye kunder og økt omsetning, til i dag å være 110 ansatte med over 300 millioner i omsetning.

Vi treffer dem på deres stand på verdensutstillingen Bauma, hvor det nærmest syder av mennesker fra alle verdenshjørner. 

Rune Hellingsrud forteller til Veier24 at dette er fjerde gang de deltar på denne verdensutstillingen for anleggsbransjen, og at det er viktig å være på plass for et selskap som har kunder i over 100 land.

Peru er faktisk det landet som Monark eksporterer mest til i dag, hvor produktene deres brukes i gruveindustrien i landet.

– Ambisjonen er at vi skal vokse videre. For noen år siden kjøpte vi Epirocks fabrikk i Ocklebo i Sverige, så vi har kapasitet til å produsere mer. Men med produksjon i Skandinavia vil vi aldri kunne bli billigst på pris. Det er kvalitet vi selger på, og kroner og stenger som er testet ut på norsk stein, duger også de fleste andre steder i verden, forteller Hellingsrud.

Brønnen ble boret av riggen Deepsea Yantai. Funnet er på opptil 23 millioner fat olje.
Les også

Nytt oljefunn i Nordsjøen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.