ARKIVNYHETER

Borgestadalléen tildelt Vakre Vegers pris

Ærverdige Borgestadalléen ved Borgestad gård i Skien får Vakre Vegers Pris for å være det beste veganlegget innen drift og vedlikehold.

Jarle Skoglund
1. mars 2012 - 13:18

Den 450 meter lange alléen med 115 trær er et verdifullt landskapselement langs fylkesveg 32 – og framstår som en vakker forbindelse mellom Skien og Porsgrunn.

- Borgestadsalléen er et forbilledlig eksempel på planlegging av en allé og en systematisk bevaring med hensyn til drift og vedlikehold som bør sette standard for framtidig opparbeidelse av nye og bevaring av eksisterende alléer, heter det i juryens uttalelse.Vegpris til Bybanen

For første gang på flere tiår har en by fått et nytt skinnegående kollektivtransportsystem som er bygget opp helt fra grunnen av. Den 9,8 kilometer lange bybanen mellom Byparken og Nesttun ble åpnet i juni 2010, 45 år etter at trikken i Bergen ble nedlagt. Anlegget til 2,2 milliarder kroner er det største enkeltprosjektet i Bergensprogrammet, som igjen er et spleiselag mellom stat, fylke, kommune og trafikantene i form av bompenger.

Vakre Vegers Pris-juryen vurderer de estetiske sidene av samferdselsprosjektene.

- Målsetningene i Bybanens designprogram er gjennomført på en overbevisende måte. Markbelegg, kanter, tunnelportaler, plattformer, léskur, ledningsmaster og annet har god form, farge og materialbruk og utgjør til sammen en helhetlig design. Bruken av vegetasjon er bevisst og kunstprosjektene i prosjektet bidrar ytterligere til å heve Bybanens opplevelsesverdi og estetiske kvaliteter, heter det i juryens uttalelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.