OLJE OG GASS

Borerigg i drift

UTEN STYRING: Aker H3 riggen Bredford Doplhin driver ukontroller i Nordsjøen med 75 mann om bord etter at slepet brakk under et kraftig uvær.
UTEN STYRING: Aker H3 riggen Bredford Doplhin driver ukontroller i Nordsjøen med 75 mann om bord etter at slepet brakk under et kraftig uvær. Bilde: Fred Olsen Energy
Anders J. Steensen
1. nov. 2006 - 10:33

Riggen har noe egen maskinkraft, men den er for svak til å kunne holde riggen opp mot været.

Det har blås inntil 90 knop (45 m/s) i området i natt. Riggen er under oppsyn av kystvaktskipet KV Tromsø, og driver ca 100 nautiske mil vest av Egersund.

Gammel og grunn

Boreriggen Bredford Dolphin, tilhørende Fred Olsen Energy datterselskap Dolphin, var under slep fra engelsk sektor til Remontova verftet i Gdansk for femårsklassing og oppgradering.

Etter å ha boret på engelsk sektor skal boreriggen inn i en lengre kontrakt på norsk sektor for den eventyrlige dagraten på 358.000 dollar.

Dette til tross for at riggen er av den mer enn 25 år gamle konstruksjon Aker H3 og ikke kan bore på mer enn 300 meters havdyp.

Storm stanset mannskapsbytte

Ifølge Stavanger Aftenblad skulle mannskapene om bord, som i alt vesentlige er fra Storbritannia, vært langt færre, men på grunn av høststormen fikk de ikke fraktet dem til land mandag.

Arbeidet i Polen er ventet å ta rundt 90 dager. Da skal riggen også være ferdig oppgradert slik at den tilfredsstiller kravene til boreinnretninger på norsk sokkel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.