OLJE OG GASS

Borerigg hadde mangler i forankringssystem

6. juni 2007 - 16:09

Stavanger/Oslo (NTB-Mette Estep): Petroleumstilsynet sendte onsdag ut varsel om pålegg etter tilsyn med forankringen av boreriggen.

Under en inspeksjon i mai ble det avdekket at det ble brukt kjettinger som var eldre enn fra 1985, og kjetting uten sertifikater. Det ble også brukt fiberliner som ikke var fullt ut sporbare, og dokumentasjon av utført kalibrering av linestrekkmålinger manglet, opplyser Petroleumstilsynet på sin nettside.

– Vi ønsker ikke å kommentere dette nærmere. Vi vil ta den videre saksbehandlingen med Petroleumstilsynet, sier administrerende direktør i Dolphin AS, Joakim Kleppe til NTB.

Dolphin AS pålegges nå å gjennomgå dokumentasjonen på hele det tekniske utstyret i forankringssystemene på boreriggene Bideford Dolphin og Borgland Dolphin. Selskapet må også utarbeide en forpliktende plan for å få forankringsutstyret i orden.

Dolphin AS, som er et datterselskap av Fred. Olsen Energy, har frist til 1. juli med å etterkomme pålegget. Selskapet drifter borerigger og har for øvrig ingen tilknytning til ankerhåndteringsskipet «Bourbon Dolphin» som forliste nordvest for Shetland 12. april i år mens det utførte ankerflytting for boreriggen Transocean Rather. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.