NETTARKIV

Borealis kjøper transportsystem

Det er ABB, Brødrene Sørensen, Veidekke og Norconsult levere materialhåndteringssystemene til til Borealis på Rønningen i Bamble. De nye anleggene skal transportere plastpellets fra fabrikkene de produseres i til et nytt produksjonssiloanlegg. Transporten blir gjort ved hjelp av en spesiell teknologi der de små kulene blir blåst avgårde ved hjelp av luft.

Godt samarbeid

– ABB og de andre samarbeidspartnerne i Grenland har hver for seg hatt et godt samarbeid med Borealis gjennom mange år. Nå ser vi frem til å kunne jobbe sammen for å gi Borealis et komplett anlegg, uttaler Nils Magne Søli fra ABB i en pressemelding.

Det ene transportanlegget skal leveres til den nye micropelletsfabrikken, mens den eksisterende PEL-fabrikken (mykplast) også får nytt transportsystem. Systemene skal stå ferdig i februar og april 2002. Leveransen omfatter også seks nye 600 kubikkmeter produksjonssiloer, samt lastesystemer for lasting av produktet til tankbiler og containere.

Lokale leveranser

Den største delen av leveransen vil bli utført av lokale selskaper i Grenlandsregionen. Totalt vil 110 personer være involvert i arbeidet. ABB i Porsgrunn er ansvarlig for det totale prosjektet, samt levere og installere de elektriske anleggene og styringssystemet.

Brødrene Sørensen skal levere rør- og stålarbeider, Veidekke står for anleggsarbeider og oppsetting av nytt kontrollromsbygg, mens Norconsult blir involvert på prosjekteringssiden. I tillegg skal tyske Zeppelin Schüttguttechnik levere det spesielle blåsesystemet, samt siloer.

Borealis-konsernet er en av verdens ledene polyolefinprodusenter. De produserer mer enn tre millioner tonn høykvalitet polyeten (PE) og polypropen (PP) årlig ved produksjonsanlegg i 11 land. Hovedkontoret ligger i Danmark i Kongens Lyngby, like utenfor København. Konsernet har 5600 ansatte, hvor omlag 550 er tilknyttet Borealis i Norge.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.