ARKIVNYHETER

Borealis blir i Bamble

Etter mye støy i vinter og dårlige resultater ble det lenge spekulert i om Borealis ville legge ned virksomheten på Rønningen i Bamble kommune.

Forskningsavdelingen må kutte 19 årsverk. Det færre enn hva som tidligere var antydet.

Restruktureringen av forsknings- og utviklingsaktiviteten i Borealis er sluttført.

Forskingssenteret på Rønningen vil forbli ett av fire innovasjonssentra i selskapet.

FoU aktivitetene vil i hovedsak rette seg mot utvikling av nye polymerer og produktutvikling innen sprøytestøping og film.

- Den totale bemanningen knyttet til innovasjonssenteret vil være ca. 100 personer, sier administrerende direktør Roy Vardheim i en kommentar.

19 personer er allerede oppsagt. På et tidligere tidspunkt i prosessen ble det antydet ca. 25 - 30.

- Det har vært en omfattende prosess på flere måter, både teknologisk og ikke minst for de ansatte som har vært direkte involvert, sier Vardheim.

Den nye teknologiorganisasjonen trer i kraft 1. juni. Forskningssenteret på Rønningen vil være ett av fire innovasjonssentra i Borelais-konsernet. Hovedgrunnen for restruktureringen er å øke innovasjonstakten.

Fremtidig innovasjon vil være basert på de hovedteknologier som Borealis i dag er basert på. Det inkluderer Borstar®, og egenutviklede polyeten og polypropen prosesser.

Borealis' forsknings- og utviklingsaktiviteter, er av historiske grunner fragmentert, vil etter omorganiseringen være bedre tilpasset produktutvikling og marked. Aktivitetene er nå konsentrert rundt fire innovasjonssentra; Linz i Østerrike, Porvoo i Finland, Rønningen i Norge og Stenungsund i Sverige.

Den reorganiserte teknologiorganisasjonen har nå ca. 500 ansatte, mot tidligere 600.

Størstedelen av reduksjon i antall ansatte har i skjedd i Porvoo, Rønningen og Linz.

Ansatte som er berørt og som må slutte i selskapet, har fått tilbud om profesjonell assistanse. Borealis har også benyttet muligheten til å overføre teknisk kompetanse til andre områder utenfor teknologiorganisasjonen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.