KLIMA

– Bør opprette klimaråd

ØNSKER KLIMARÅD: Arbeidsministeren bør opprette et klimaråd for arbeidslivet, mener Unios leder Anders Folkestad.
ØNSKER KLIMARÅD: Arbeidsministeren bør opprette et klimaråd for arbeidslivet, mener Unios leder Anders Folkestad. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland

Påtroppende arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) bør opprette et klimapolitisk råd for arbeidslivet, mener Unio.

Bjurstrøm er i dag regjeringens hovedforhandler fram mot klimatoppmøtet i København, og skal først overta arbeidsdepartementet etter disse forhandlingene.

– Med den erfaring og bagasje hun har med seg fra klima- og miljøsektoren, ser vi for oss muligheten for en sterkere kobling mellom klimapolitikk og arbeidslivspolitikk, sier Anders Folkestad til NTB.

Vil ha konstruktiv rolle

Han mener at tillitsvalgte og arbeidstakerne kan spille en konstruktiv og offensiv rolle, og at arbeidet med helse, miljø og sikkerhet er gode erfaringer som kan brukes til å styrke arbeidet med å kutte i klimautslippene.

– Vi ser for oss at Bjurstrøm oppretter et nasjonalt organ, enten som del av eller etter modell av Arbeidspolitisk råd. I det klimapolitiske rådet bør vi se en kobling mellom de aktuelle departementene i regjeringen, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner i et klassisk trepartisamarbeid, sier Folkestad.

Bør fullføre

Han støtter at Bjurstrøm skal fullføre forhandlingene i København før hun tiltrer som arbeidsminister.

Også Venstres Trine Skei Grande roser regjeringen for å styrke seg på klimapolitikken ved å ta Bjurstrøm inn som statsråd.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.