ARBEIDSLIV

Bonanza for økonom-ingeniører

Espen Leirset
3. apr. 2006 - 11:13

Dersom man teller med bonuser og ulike lønnstillegg, tjener sivilingeniørene i industriell økonomi og teknologiledelse (ind.øk)364.000 kroner.

Det viser en undersøkelse studentorganisasjonen Bindeleddet har gjort blant diplomkullet som ble uteksaminert sist vår. Tallene viser at «økonom-ingeniørene» tjener 21.000 kroner mer enn siviløkonomer fra Norges handelshøyskole.



Stor pågang

Sivilingeniører som også kan økonomi er svært attraktive på arbeidsmarkedet. De fleste sivilingeniørene innen ind.øk. blir rekruttert av konsulentselskaper, hvor denne tverrfaglige kompetansen er etterspurt.

Studentene får for tiden så mange spørsmål fra bedrifter som vil presentere seg for dem, at de må takke nei til mange.

– Pågangen er enorm. Programmet for våren er fullt, og vi legger nå planer for høsten. Det ser ut til at neste semester også blir fylt opp, sier Helliesen. Bindeleddet arrangerer bedriftspresentasjoner for medstudenter innen industriell økonomi og teknologiledelse.



Karakterer viktig

De beste studentene med A i gjennomsnitt tjener over 50.000 kroner mer enn C-studentene.

– Dette overrasker oss. Jeg tror det skyldes at bedriftene som lønner høyest er bevisste på å bruke karakterer som et viktig kriterium, sier leder Ole Helliesen i studentorganisasjonen Bindeleddet. Ind. øk. er blant de aller vanskeligste linjene å komme inn på. Det gir seg utslag i et høyt karakterpress på studiet, ifølge Helliesen.

Undersøkelsen viser også at de som fortsetter å bo i Trondheim tjener 37.000 kroner mindre enn de som flytter til Oslo etter endt studium. 30 prosent oppgir at de fikk jobben gjennom nettverk fra studiet eller privat.

69 studenter svarte i Bindeleddets web-baserte undersøkelse, noe som gir en svarprosent på 64 prosent. Verken Tekna eller NTNU gjør årlige undersøkelser av hva tidligere studenter tjener. Det finnes derfor ingen oversikt over hvilke læresteder som gir best lønnsmessig uttelling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.