MOTOR

Bompenger kan gå til buss og trikk

Ikke lenger kun til veier?
Ikke lenger kun til veier? Bilde: Mona Sprenger
Dag Yngve Dahle
5. sep. 2007 - 08:41

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) har foreslått at bompenger skal kunne brukes til drift av kollektivtransport, og ikke bare til veier, bruer og tunneler.

Tar forbehold

Forslaget har nå vært på høring. Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) sier flere tunge aktører ja - med visse forbehold.

– Ved å åpne for at bompenger også kan brukes til drift av kollektivtrafikken, må det sikres at dette blir et supplement til øvrig finansiering. LO forventer i tillegg at regjeringen følger opp Soria Moria-erklæringen om økte bevilgninger til kollektivtrafikken, skriver LO i sin høringsuttalelse.

Også andre høringsinstanser er opptatt av at bompengene ikke kommer i stedet for varige statlige tilskudd.

Nøler

– Staten må bidra med økte midler til drift av regional kollektivtransport. Det er ikke akseptabelt å åpne for bompenger til drift av kollektivtransport som varig erstatning for nødvendige statlige tilskudd, heter det i KS' høringsuttalelse.

NHO kommer med et svært nølende ja.

– Vi tyr til en løsning vi har prinsipielle motforestillinger mot for å løse et problem, sier NHO-direktør Petter Haas Brubakk.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.