Bompengeaksjonist betaler boten på 25 000 kroner

Mannen som sammen med andre bompengedemonstranter tok seg inn i bystyremøtet i Stavanger, har godtatt boten han fikk. Støttespillere har samlet inn pengene.

td3b3edc
td3b3edc Illustrasjonsfoto: Carina Johansen/NTB scanpix
NTB
12. nov. 2018 - 10:39

Mandag i forrige uke gikk om lag 50 bompengemotstandere inn i salen under bystyremøtet i Stavanger. Jan Ove Sikveland, som var en av demonstrantene, overtok talerstolen og ble stående til tross for at ordfører Christine Sagen Helgø (H) og vektere ba ham om å gå ned.

For opptrinnet ble Sikveland ilagt en bot på 25.000 kroner, som han lørdag bestemte seg for å godta, skriver Rogaland Avis.

– Bomsaken har druknet litt i alt oppstyret som har vært de to siste ukene. Etter en helhetsvurdering har jeg derfor valgt å vedta boten, sier Sikveland til avisen.

Saken blir dermed ikke sendt til Stavanger tingrett.

Støttespillere hjalp til

Nettavisen skriver at en innsamlingsaksjon på nett bidro til å samle inn pengene for boten i løpet av kort tid. Allerede etter en drøy time lørdag formiddag var over 23.000 kroner samlet inn.

Nestleder i Bomfritt Norge - Nok er Nok, Ragnar Anfinsen, startet innsamlingen.

– Nå trenger han folkets hjelp. Bli med og spleise på forelegget og advokatutgiftene. Dette er din sjanse til å takke han for risikoen han uvitende satte seg i, skrev Anfinsen i teksten til innsamlingen.

Tøffe uker

Sikveland understreker overfor Rogalands Avis at det har vært to tøffe uker, men han har ikke tenkt å gi opp kampen mot bompenger.

Han sier at han vil fortsette å kjempe mot bomringen og det han betegner som usosial pengeinnkrevning.

I etterkant av hendelsen i bystyresalen varslet ordfører Sagen Helgø en evaluering. Fredag konkluderte Stavanger kommune med at adgangen til selve bystyresalen vil bli begrenset, men at åpne møter vil være hovedregelen for framtidige møter.

LES OGSÅ: Bompengemotstander må betale 25.000 kroner etter å ha kuppet bystyremøte

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.