MOTOR

Bombealarmen på Flesland avblåst

Bergen lufthavn Flesland var tirsdag morgen stengt grunnet mistanke om en bombe i en bag. Etter hvert viste deg seg at bagen tilhørte en forsvarsansatt og bomba var en etterligning.
Bergen lufthavn Flesland var tirsdag morgen stengt grunnet mistanke om en bombe i en bag. Etter hvert viste deg seg at bagen tilhørte en forsvarsansatt og bomba var en etterligning. Bilde: Scanpix
23. nov. 2010 - 09:26

– Eieren av bagen har meldt seg. Dermed er bombealarmen avblåst. Eieren er en ansatt i Forsvaret og bagen inneholdt en etterligning av et sprenglegeme. Etterligningen skulle brukes under en øvelse, opplyser operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Den forsvarsansatte skulle trolig til Trondheim, men man burde jo varsles og innholdet burde nok vært klarert på forhånd, sier Hilland.

Representanter for politiet og flyplassen var i 10-tiden i møte for å diskutere hendelsen, melder NRK.

Måtte fryse flyplassen

Meldingen om den mistenkelige bagen kom inn klokken 6.24. Bagen ble liggende urørt på bagasjebåndet og hele flyplassen ble umiddelbart stengt og evakuert.

Bombeeksperter fra Forsvaret og Oslo-politiet var på vei til Flesland, men allerede før klokka 9 ble alarmen avblåst.

– Av sikkerhetsmessige hensyn var vi helt nødt til å fryse hele flyplassen. Det er naturligvis mange frustrerte mennesker utenfor Flesland nå, opplyste Terje Hilland til NTB mens usikkerheten rådet på flyplassen.

Vil ta tid

Hundrevis av passasjerer ble i morgentimene evakuert til Clarion hotell ved Flesland. Mange reiselystne ga opp tirsdagens tur og valgte oppgitt å snu og reise hjem.

– Vi er naturligvis veldig glade for at dette løste seg, sier Hilland.

Avinor ber de reisende ta kontakt med flyselskapet de skal reise med og følge med på deres og Avinors nettsider. Avinor opplyser at det vil ta noe tid før all trafikk går som normalt på Flesland

Les også: Flesland evakuert etter funn av mistenkelig koffert

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.